Commander Abraham

En stor personlighed er gået bort

Torsdag den 27. oktober døde Abraham Alemayehu. Han døde stille og roligt efter længere tids kræftsygdom. Han blev 81 år. Han var en af foreningens stiftere og foreningens repræsentant i Etiopien siden starten i 2006. Det var Abraham, som fik kontakt til det børnehjem i Mekele, som vores forening har støttet i 10 år. Igennem flere år besøgte han børnehjemmet regelmæssigt og skrev rapporter om udviklingen. Han var meget respekteret og vellidt på børnehjemmet af både børn og ansatte.
Abraham var flygtning i Danmark siden 1977, fordi han som højtrangeret officer i den kejserlige flåde, måtte flygte fra Mingistus regime. I Danmark arbejdede han som buschauffør i HT i mange år. Han nåede at komme hele verden rundt og var et meget levende og oplyst menneske.
Vi takker Abraham for hans store arbejde for Etiopiens Børn, ligesom han har hjulpet mange venner og bekendte, som kom til Etiopien på deres rejser. En slags uformel ambassadør, som havde et godt kendskab til både Danmark og Etiopien. Han var en kulturel brobygger og et meget godt og hæderligt menneske, som man altid kunne stole på.

Abraham skal begraves på lørdag den 5. november kl. 14:00 fra det store kapel på Vestre Kirkegård – Vester Kirkegårds Alle 15. Bagefter vil der være sammenkomst i beboerlokalerne på Frederiksundsvej 115. Vi havde planlagt, at holde 10 års jubilæumsfest på lørdag med spisning, underholdning og dans. Dette har vi ændret lidt, så vi bibeholder etiopisk spisning og samvær for tilmeldte kl. 18:00, men der bliver ikke dans og bankospil, som planlagt. Alle er velkomne til begravelsen, men i stedet for at købe blomster opfordrer vi til at sende pengene til Etiopiens Børn på konto 1551 – 3001655582. Det koster 100 kr at deltage i middagen. Vi er sikker på, at det er i overensstemmelse med Abrahams ønske.

Tegningen er lavet til ære Commander Abraham af Bereket Gebrezgabher

 

Kronik om Commander Abraham