Foreningen

Foreningen ”Etiopiens Børn”er med til at  finansiere et børnehjem med 57 forældreløse børn. Det ligger i Mekele i Tigray i det nordlige Etiopien. Børnehjemmet er en del af projektet Human Beings Association of Brother Hood (HAB), som drives af  Fikre Assefa. Projekt HAB tager sig primært af forældreløse gadebørn (”destitute children”). Alene i Mekele By (over  200.000 indbyggere) er der mindst 5000 gadebørn, blandt andet som et resultat af den uhyggelige AIDS-sygdom, der også hærger Etiopien.

Foreningen ”Etiopiens Børn” er stiftet i april 2006. Foreningen har godt 300 medlemmer.

Foreningen sigter mod at få flere og helst faste medlemmer/bidragydere. Foreningen er anerkendt som en almennyttig forening, hvor støttebeløb på mere end 100 kr. kan trækkes fra i skat.

En væsentlig grund til at vi kan garantere, at pengene bliver brugt i overensstemmelse med foreningens formål er Abraham Alemayerhu. Han var oprindelig kommandørkaptajn i Den Kejserlige Etiopiske Flåde, men måtte flygte fra Etiopien til Danmark i 1977. Han er nu delvis flyttet tilbage til Etiopien. Abrahams kendskab til både dansk og etiopisk kultur er til stor gavn og glæde for foreningen. I forbindelse med fremsendelsen af de halvårlige beløb besøger Abraham børnehjemmet for at se til driften og forholdene og tjekke, at der er overensstemmelse mellem budget og regnskab. Han sender i sammenhæng hermed rapport hjem til ”Etiopiens Børn” om børnehjemmets trivsel og drift.

Foreningen mistede desværre i 2016 Abraham. Hans familie i Etiopien har valgt at ære Abrahams minde ved bl.a. at støtte op om Etiopiens Børns arbejde. Abrahams nevø Mehretab Haileselassie følger derfor fra Etiopien op på børnehjemmets aktiviteter og drift ved at aflægge besøg og videreformidle informationerne til Etiopiens Børns betyrelse. Læse mere om Abrahams liv og bedrifter i kronikken fra avisen Dagbladet Information: Kronik om Commander Abraham 

I 2018 var Mehretab grundet hans  Phd-studie i  Europa og kom i den forbindelse til Danmark, hvor bestyrelsen havde fornøjelsen af at tilbringe tid sammen med ham og drøfte Børnehjemmet.